June 18, 2011

malaysia

Assalamualaikum.
sekali lagi post power rangers mendapat sambutan dan email masuk mencurah curah macam pelanggan mcd. tapi sorry sebab tak sempat nak reply semua ye comment kat single word pun tak reply reply. nanti ada masa saya reply yek. tapi tentang persoalan siapa power rangers saya masih tidak mahu bercerita tentang siapa dia. nanti kalau si power rangers datang single word kalau dia nak diri jadi femes glemer macam kawan artis aku nanti dia bagitau sendiri. tapi jangan risau satu hari nanti aku kasi tahu juga siapa si power rangers merah tu. kenapa merah? sebab kalau dalam citer power rangers merah rapat dengan power rangers pink. kenaaa.

tapi post kali ni aku just nak cerita pasal kesibukan aku yang amat sangat fuuuh penat!, siapa yang sempat jenguk fesbuk mungkin tahu lah betapa aku ni gadis berkerjaya yang sibuk tahap macam poyooo habis punya ye. kalau korank terserempak aku kat highway mana mana tengah drive dengan muka garang dan focus ye sila jangan honhon dan cakap hello! sebab confirm aku akan buat donno sebab aku kalau drive memang sangat focus ye. di mana aku tak pandang kiri kanan sebab aku pandang depan jeeee

so ini kisahnya :

0630am - klik *bunyi suis lampu ye cik adik puan abang semua.
ayah : kakyang bangun subuh. 
kakyang : cuti yah cuti. 
ayah : oryte! klik *tutup lampu balik


0930am - bunyi orang bersiap bukak tutup cupboard cari baju.
kakak : kakyang nanti check box kalau dah sampai packed bagi dekat blablablabla..
kakyang : okay. zzzzzzzz.. *tutup muka dengan blanket

1000am - ..sebutkan satu permintaan bila kau melihat bintang jatuh blablabla.. *bunyi message masuk
tekan password phone then baca message.
mummy : dah pergi belum?
diri sendiri : hah! *bangun dan bergegas siap terus reply message cakap 'tengah siap'
sebelum keluar rumah, tengok makanan kucing elek, stop kejap kasi makan kucing. nanti mati kebulur susah aku. nak menjawab...
drive pergi breakfast then isi minyak terus blah ke ldp. omakau jammm. demm.!

gambar ihsan goggle!

1030am - masih dalam mood jamm ye hencik habang hadik semua, ulang suara masih jammm ye. tapi dah separuh jalan maka buat donno lah jamm ke tak kena sampai damansara juga. tak boleh tangguh tangguh. ada tanggungjawab duli yang mulia sultan nak buat ni. so drive lah sambil melalak lalak kerana takut tertidur dalam jamm yang tidak cool itu. lalalalaala...

1130am - drive dari damansara pulang ke puchong. jammm lagi. hampa sekali lagi, namun tetap drive sebab banyak benda nak kena settle dooo
terus rasa macam nak straight pegi putrajaya jumpa dato' najib dan cakap kat dia, yaww! assalamualaikum perdana menteri apa cerr sekarang, saya nak kasi cadangan ni, apa kata kalau tak nak kasi jamm highway ni kita buat bertingkat tingkat lagi kalau sekarang ada dua tiga tingkat kita buat kasi ada enam belas tingkat, pastu kalau nak naik atas sekali pakai liff! perghh! power habis Malaysia idak nye cenggitu yoeb? kau memang nak makan penyepak pun, nak suruh goverment tax naik lagi kaaaa???

1200nn - selesai sidai kain bunyi message lagi sekali nyanyi nyanyi usha phone dan cuci kain dan lipat sikit kain dan main reply reply message dengan kakak berkaitan hal perniagaan. perniagaan kau! heee.
adik : kakyang hantar gi sekolah.
kakyang : laaaa, mana van?
adik : ntah...
drive hantar adik lelaki yang pengawas sekolah tu pergi sekolah. nak dekat sampai sekolah...
kakyang : weyh! semayang jumaat kan?? *sambil menunjuk ke arah masjid tepi sekolah
adik : nanti la, hantar gi sekolah dulu. belum azan lagi...
kakyang : solat tu tiang agama kau tau blablabla... *mula bagi ceramah macam kat hot.fm selalu time senja senja tu.


1230pm - menuju ke tesco, macam biasa kalau dah Malaysia kan waktu lunch lunch macam ni confirm lah gerenti punya waaa cakap luuu jammm lagi untuk bertemu dengan rakan perniagaan atas urusan bisnes yee.
'ize come izi come..' lagu grenade bunyi.
rakan perniagaan : kat mana?
diri sendiri : tesco la. 
rakan perniagaan : cepat datang depan blablabla.


1309pm - ringtone lagu orang korea bunyi. confirm mak aku!
mummy : mana berada, mak otw balik tak ada kunci rumah..
diri sendiri : nak balik jugak tadi ingat nak pergi post office amik barang customer tapi tak bawak surat menyurat, ni balik rumah dulu. oryte! jumpa kat rumah.
terus drive, kereta sebelah pandang pandang. eh, macam kenal tapi siapa yekkk. lalu depan masjid, jammm lagi, terus rasa macam nak jerit jerit, mengapa begini nasib ku mengapa jaammmm dari pagi sampai nak ke petang tak habis habis wooooi. tapi terus sedar diri, oh hari ni jumaat depan masjid confirmlah ramai orang orang soleh nak solat ann. okay, menyesal menyalahkan takdir. tarik balik nawaitu nak menjerit tadi. cancel cancel.

1430pm - masih dekat rumah tunggu nak ke post office. perasaan malas sebab dah baring atas katil yang empuk tilam yang best gilaaa, so malas dah nak gerak pegi mana mana ditambah dengan cuaca Malaysia yang wowooooo. amik towel, masuk kali ni dah 3 kali aku mandi hari ni, habis kulit kering. so terus pakai moisturiser banyak banyak.

1530pm - dah sampai post office untuk amik barang customer yang posmen tu tak hantar kat rumah aku, kalau aku jumpa posmen durjana tu memang aku lesing dia, nyusahkan aku jeee. sekali lagi ye jalan kat Malaysia jamm sebelum sampai ke post office, perlu redah jamm. bukan nak cakap infrastruktur Malaysia tak bagus tu sebab semua kawasan jamm, tidak ye tidak tapi rakyat Malaysia kaya sangat satu kete satu orang, cuba kongsi. kan jimat ruang. Ikea dah ajar cara jimat ruang, perodua pun dah ajar proton lagi lah dah ajar. so cuba praktik.

1630pm - balik rumah, pasang aircond dekat hall amik kusyen kusyen atas sofa dan tidur... zzzzzzzzzzzzz

1730pm - bangun dan terus ke dapur. keluarkan chili yang telah diblender. berniat untuk masak makan malam, suddenly..
mummy : buat apa kak yang?
kakyang : masak dinner.
mummy : makan kat luar je lah hari ni...
timbul pertanyaan ye dikepala hotak jemala aku ni, masakan aku sedap kan???

2030pm - drive ke restaurant berdekatan rumah opah sebab lepas ni akan melawat maksu yang baru tiba dari brunei. tapi alhamdulillah, selepas seharian bergelumang dengan jamm malam hari Malaysia tidak jamm. jalan lancar dan macam best gila drive.
:'D

2130pm - masih dirumah opah dan masih asyik tengok muka muaaz, yang sebijik muka macam anak cikgu murni si ariff tu. tapi dalalm fesbuk nama arif ni andy. kau pelik tak pelik, aku confirm confirm lah pelik kan.

kalau perasan semua main setengah setengah. lapan setengah, 10 setengah. kebetulann macam tuuu. :))
so berdasar kepada kejadian yang berlaku semalam, memang aku sibuk. tapi lepas fikir fikir balik aku tak kisah punya, sebab aku suka sibuk kan diri dalam semua bidang. lagipun kalau aku duduk rumah pun aku buat apa sangat selain sidai dan lipat kain. perghh!





so till the next post.
do take care.

a little word : siapa power rangers?  

5 comments:

Afifi said...

kerajaan boleh je nak buat highway bertingkat. tapi leader kita nowadays kan pftt pftt.

keuntungan tol tiap tiap tahun berapa bilion diorang dapat. tapi jalan still jugak jam. tol pun naik, takda improvement la. pftt. pftt.

dalam malaysia ni, ada satu tempat yang tak berapa nak jam. kau pindah la bangi. aku dah cakap dari dulu lagi dah. haha :D

*rintihan & aduan rakyat yang mustahil akan dipenuhi pemimpin berwibarua.

kamal affendi said...

encik afifi benar.

cik single word sedang bahagia ke sekarang?

Anonymous said...

love u.!

arifays said...

<3
thanks for all of u.

love u olls.!
fifie, kacak sekarang. *jatuh tangga

angah@ALOY said...

kalau kau naik beskal konfem x jem.