June 15, 2011

cinta pertama

Assalamualaikum

satu post ini akan menjelaskan kenapa cik single word terus single. power rangers ini untuk awak. 
:'D

aku dah lama jatuh cinta. dah lama sangat. waktu tu aku baru form 4. terlalu muda untuk jatuh cinta kan. aku tak tau pun apa cinta tu sebenarnya. perasaan cinta tu apa pun aku tak faham. tapi apa yang aku tau aku suka tengok dia. untuk empat hari tu just tengok muka dia boleh buat aku senyum sampai aku tidur pun aku senyum. dengan hanya melihat susuk tubuh dia yang tampak sempurna tu, itu dah buat aku bahagia macam apa dah. even dia just jalan sebelah dan terlanggar bahu time nak amik makanan pun aku dah mampu tersenyum untuk jalani perkhemahan yang memenatkan.yup! aku jatuh cinta untuk pertama kalinya time aku form 4 time aku ikut camp for the whole selangor.*selangor yang invite perak tau. dah lama dah aku jatuh cinta, dan kalau soalan ni ditanya untuk hari hari sebelum ni atau selepas ni. inilah jawapannya. kekal begini





















TAPI


cerita cik single word belum pernah berakhir dengan kebahagian yang lama. senyuman yang aku lakarkan lepas melihat dia tak lah kekal lama mana pun. sekejap sangat. tibetibe semuanya hilang senyap sunyi sepi. kalau orang lain kehilangan seseorang at least ada pusara untuk ditatapi. tapi aku? tak ada seorang pun tau kisah ini. kisah cinta pertama aku. cinta pertama aku meninggalkan aku jauh di sudut dunia yang terlalu luas ni. dan kalau nak tau. post pertama kat single word ni merupakan tarikh keramat untuk kisah cinta pertama aku. kenapa? sebab  tarikh tu lah hari dimana aku menerima khabar terakhirnya, bukan salam hai atau hello tapi khabar memberitahu dia dah tiada. dah pada tarikh tu juga aku tak menangis, tapi aku lakarkan satu senyuman terakhir kalau kalau dia melihat......

nak tau apa nama dia? time aku sketch drama untuk sem aku haritu, aku guna ringkasan nama dia.
ARHA - arif hakim..

al-fatihah.

aku menulis bukan untuk belas simpati tapi aku menulis untuk menjelaskan.

sekian dulu.

a little word : kisah aku bukan kisah dongeng

10 comments:

EZAN IDMA said...

hmm so sad :) tabah ye :) Alfatihah

Anonymous said...

錯過一個字的精神加強

kamal affendi said...

آمل فيز رحمته الروح

farah said...

tapi macam mana cik single word hadapi semua ni?

siapa power rangers?

fan club! said...

sobs sobs sobs sobs sobs sobs..

kenapa sedih sangat...

tabah yek cik single word, kami sentiasa menyokong awak.!

faqmah said...

arif hakim. sedap nama dia.
mesti dia bangga kalau dia still ada.

Anonymous said...

:'D

dania said...

camp seluruh selangor??

Fatin Hanani.. said...

arif hakim ni ur first sight love tu kan??
tak tau pun yg dia dah takde =(

arifays said...

ezan idma : thanks for visiting me here. terima kasih kerana mendoakan dia.

farah, cik single word teruskan semua ni dgn slalu berfikir, Allah sedang menyediakan sesuatu yg lebih hebat utk cik single word.

fatin : tak ada siapa tahu. perginya dia untuk aku perginya satu kasih sayang. <3

thanks semua.
love,
syafira amir