November 28, 2010

Lost World of Tambun, Perak.

Assalamualaikum.
Dear bloggie, jenuh tak tunggu post lost world of tambun ni?
cik single word kejam, pembohong kata nak update tapi tak update update. memang durjana. cis kau cis.!

baiklah sekarang setelah untuk ke lapan belas kalinya aku tersedak, maka aku update. update tak nak panjang panjang. biar kasi caption sikit sikit sahaja supaya korank banyak berfikir dari membaca sahaja. berfikir tentang gambar gambar yang aku upload. jenuh tahu?

ondewai ke kedai kedai terdekat di teluk intan ni hah untuk mencari suit yang sesuai di bawa ke lost world of tambun itu. nak pakai jubah ke pakai kebaya?

kau nak mandi ke kau nak pergi kenduri kawin bai..

... :D

sebelum memulakan pencarian haruslah berhenti ke Atm terdekat untuk mengambil duit.
aku bukan pakai credit card. masih terlalu junior untuk itu, maka tradisional way is better.

pergi atm check balance keluarkan duit sebanyak mana yang ada, dan berlalu ke kedai kedai kegemaran.
seperti di teluk intan, tiada kedai kedai jenama jenama yang macam baju baju korank tu jadi hanya kedai kedai biasa pun tidak apa. :)

confius confius, harus yang mana aku beli. 
tangan pegang phone, demi nak text hencik bestie yang bertanya khabar. 

"..sihat sihat.."

gila kau tak sihat gua nak jalan jalan. memang nak kena boom boombastik. :)

rest your foot selepas jenuh berjalan jalan ya. 
sayangi kaki anda. harus itu! :D

pakai swimming suit dah tu. tengok tengok.
while waiting untuk 'double tube'. beratur panjang macam apa. tidak kah mereka punya vvip line? 
dush dush tepung kena muka gua, kecoh sangat kau kan. :D

selepas mengharungi river cruise. i love this. :D

next part is hotspring. it's damn hot kau. ingat tak panas ke weyh. panas panas. 
namun tetap gagahkan jiwa dan raga untuk berenang dan berendam di situ sejurus jannatul bagitau yang boleh kurus kalau berendam dalam air panas.
bangun bangun dari berenang, dah merah macam udang. 

suit untuk kali ini.
top : paul smith (saiz lelaki siap saiz L lagi)
bottom : legging bunga bunga tiada jenama. 
tudung : tudung RCW berbunga. 
inner merah menyala 

lots lagi aktiviti sebenarnya. namun tiada pikce pikce nye sebab kita orang semua focus dengan permainan permainan nya. kalau nak cerita dua empat kali post pun tak habis.

sebenarnya, lost world of tambun lagi besar dari sunway lagoon.
jadi mari beramai ramai serbu lost world.
:))
tangkap gambar kenangan selepas mengisi perut.
dinasihatkan nak datang lost world bawa duit lebih, sebab kat sini tiada atm machine. 
dan barang barang semua mahal.



sejurus selesai makan, main terbang terbang. 
genting outdoor games ada di sini. jadi siapa siapa teringin nak rasa, boleh mai sini.

sebelum terbang mari dengar penjelasan dari instructor games ni. 
aku tak dengar pun apa dia merepek kan. sebab sibuk usha abang instructor yang kacak kacak.
cis syafira cis. durjana kau! :D

baru sesuai sekarang kalau nak nyanyi, '..i believe i can fly, i believe i can touch the sky..'
sibuk kau orang nak gelak sakan kat sana naaa. apa ingat gua post cerita raja lawak apa. 
tengok tengok sudah la. 
amboi, cik single word awat hang emosi terlebih lagu ni ha?

ibu ibu mengandung kasi satu. biaq hampa tengok. :D

"... adibah : sebagai seorang artis terkenal. pikce pikce kena penuh glamer ye. 
cik single word : ikut suka hang la abidot. ...."


konon berada di Kuching Sarawak. taik Kuching hade la. banyak lah korank punya Sarawak kan. 

haruslah snap pikce di entrance supaya korank percaya yang memang aku pergi lost world of tambun.
nyata dan jelas tanpa dengung di situ.
btw, itu karina dan ecah

aku tinggalkan korank sampai sini dulu ya. btw, aku nak cakap something. 
pada followers thanks. thanx sebab click nuffnangs. 
thanks sebab comment thanks lah bout everything. touched. :'D

wahai teman teman sekolah. saya paling rindu amalina saya. saya rindu korank semua. pada fatin saya rindu rinduan mahu lepak rumah awak. buat cupcakes banyak banyak. pada faidhi kacak kacik, saya rindu nak awak ajar addmath. hencik bestie, rindu nak gaduh gaduh sebab awak suka amik amik stationary saya. fiza, huda, raziqin, addam daud. serta yang lain lain juga. kalau nanti aku call cakap nak jumpa korank cakap korank xmao siap lah.! tahu?

a little word : i'll marry u. i swear.! :')

10 comments:

Fatin Hanani.. said...

jomlah hangout..jomlah jom..!!
miss u lotssss =D

arifays said...

fatin , ye mari mari.! nanti saya cuti terus jumpa hokey. :'D

Anonymous said...

kenapa cik single word cantik?

Anonymous said...

if i can have u, i'm not going to leave you..

dania said...

dulu bukan cik single word pernah ada bf ke? apa nama nye? qutbi kan?

dania said...

dulu bukan cik single word pernah ada bf ke? apa nama nye? qutbi kan?

farah said...

haah lah dania, mana perginya dia? kenapa cik single word slalu cakap cik single word single?

arifays said...

anonymous, mana ada cantik.
anonymous, if i know who u are actually.

dania, alhamdulillah awak masih ingat. tapi kami dah tidak ada sebarang hubungan. maaf tidak bercerita pasal itu because for me it's my own privacy. btw, thanx for asking.

farah, anggap tiada jodoh sahaja. jodoh saya ada, kerana ia sudah tertulis cuma saya tidak tahu siapa. :)

Nurul Farhana said...

violin...lagu apa background blog ni yerk? best...

arifays said...

nurul farhana- it's ost selamat pagi cinta