June 06, 2010

the next word begin.

assalamualaikum dan another lovely day!
dear bloggie,

click to enlarge.

terlalu sukar dengan pilihan yang menyesakkan.
aku bersyukur dengan nikmat pilihan yang Allah berikan kat aku,tapi kekadang aku takut kalau aku tersalah buat pilihan.
further study bukan benda main2. ni pasal future aku.

baik ke dunia aku lepas ni, atau aku terkontang dalam lautan manusia yang makin berjaya.
aku teringin untuk jadi yang lebih baik daripada sekarang.
persoalan tiap2 hari, mampu ke aku?

boleh ke aku jadi insan yang senyum2 dalam kisah duka aku macam dulu?
macam waktu2 sekolah?
life kat university dengan life kat school is totally different.

teringat time sekolah dulu2.
encik bestie : fatin, pinjam gam.
fatin : nah!

encik bestie : alaaaa, xbest la gam ni.
kau ni, lain kali beli lah gam macam syafira yang stick.
senang nak gune!
fatin : (masam mencuka lima saat)

nanti bila masuk university ade ke sesi pinjam2 gam lagi?
ade ke sesi gilir2 salin nota biology?

ada orang cakap, kenangan ajar kita jadi makin matang dan lebih berdikari.
tapi boleh ke aku?
sedangkan setiap kali aku nak buat ape2 pun keputusan sekecik ape pun.
aku akan tanya kat bestie. boleh ke?

bila memikirkan aku akan tinggalkan rumah,tinggalkan parents, tinggalkan katil aku,
tinggalkan laptop sendirian di rumah. (utk sem satu je)
boleh ke?

pegi camp yang tiga hari pun, aku dah riuh nak balik.
boleh ke aku?
sedangkan dari dulu, memang benda ni yang aku nak kan.
aku nak terbang bebas dalam dunia yang luas ni.
aku nak sentuh langit yang biru tu, tanpa bantuan parents aku.

melihat mak, ayah. sebak aku.
sampai sekarang jujurnye, aku still tido dengan mak aku bila aku takut malam2 hujan.
mak juga yang potong kuku aku.
mak juga yang kejut aku bangun pagi subuh2 sepi.
xpernah aku buat semua benda tu sendiri.
aku xreti bangun guna jam loceng. aku xreti even aku dah gedabak besar.

till then, doakan aku ye followers. :"D

a little word : stop do that bleh?

3 comments:

little gurL.! said...

hye cik syafira..:)
btw..take gud care there..
jgn risau..everything will gonna be allrite..

aina slalu doakan yg the best utk syafira..

:)

arifays said...

ouch.! thanx aina.

Fatin Hanani.. said...

lpas ni kene beli glue stick la plak!
hey big girl,dont be sad =)