June 17, 2010

borang oi borang.

aSsalamualaikum.!
kehadapan pakcik makcik, hadik hakak habang, puan, datin, datuk, tan sri.! semua2 la.
wuuuhu.! giler r belogspot ni dah bleh design2 uuu. dah bleh hupdate belog jadi cecantik bidadari. huiyh! bangga x wahai cik belog?

bangga x bangga. sekarang masalahnye, kau dah buat keputusan belum cik syafira nak masuk mne? dulu time interview nak sangat pegi kan. sekarang bile dah dapat, dah banyak sangat pilihan, kau dah xreti nak buat pilihan. istikarah dah buat, semua geng2 dah tanya, semua kau dah buat. tapi decision kau sorank je yang boleh buat. biar je ape orang nak cakap, kau kena ikut kata hati kau. ye syafira!


korank sendiri boleh tengok muka aku yang penuh dengan keconfiusan. kebingungan. mana satu yang aku nak kena amik. dua2 aku bleh bawak. dua2 parents aku allowed. dua2 jugak aku minat. weyh!

korank confirm pernah alami saat genting macam genting highlands macam ni kan?
weyh! bosan lah cakap belit2 macam ular sawa ni,
it just aku xbuat decision lagi.
aku confius dengan pilihan aku sendiri.


baca tuuu. urusan seri paduka lagi.!
siap ade setem hencik burung2 lagi. hah! cute meyh. :D

tak kesah lah cute ke kacak ke macam lembu ke cik burung tu,
yang paling penting aku kena buat keputusan.
sembilan hari lagi uitm punye pendaftaran.
satu julai plak academy punye daftar.


time surat sampai bukan main excited nak bukak kan?
kalau aku pegi academy ni, lepas je tiga tahun aku terus dah dapat kerja.
kalau aku pegi uitm, belum tentu aku dapat kerja.


korank semua lihat tengok tu.! bukak mata besau2. tengok perhati. hayati.!
berapa banyak keping surat dan berapa ratus ribu perkataan yang aku kena baca.
surat kalau datang sehelai2 aku xlah berapa nak kesah sangat, ni hah!
hadoi hadoi. itu baru baca dah amik dua hari.
nak isi borang2 tu lagi, hadoi.. lenguh weyh.!

tengah2 isi borang, hati masih berbelah bagi.
nak pegi mana satu?


perjanjian bertulis buatkan aku sesak nafas.
cuba korank bayangkan peluang untuk aku pegi oversea adalah sangat high bila aku masuk academy tu.

aku boleh kurangkan budjet2 parents aku tiap2 bulan, sebab each months aku dapat elaun.
bukan lah cenoet elaun nye. belambak lah jugak.
uniform, stationary, bil2 pengajian satu hape pun parents aku xyah kuarkan. sebab aku dapat biasiswa.

tapi korank faham x ape aku feel sekarang? dalam kepala hotak aku ni, penuh dengan perkataan 'tapi'. dengan segala benda yang akan berlaku. kalau lah aku boleh mengeledah ape yang akan jadi dalam next season dalam cerita life aku. aku nak sangat tau. ape aku akan jadi seterusnya. apa akan jadi pada seorang syafira tu.

setiap habis solat, aku pohon satu petunjuk. mana satu yang aku kena amik. dan setiap kali tu, dalam banyak2 aku just pernah mimpi sekali je. orang cakap kita akan dapat petunjuk melalui mimpi lepas istikarah, tapi aku jarang mimpi sejak2 aku start istikarah. ke aku lupa mimpi aku?


kenduri doa selamat,khemah kenduri, barang2 untuk kenduri, tetamu2, semua dah siap list kan. cuma aku yang masih tak habis2 dengan berbelah bagi. aku takut dengan keputusan aku sendiri. aku aneh dengan perasaan aku sendiri. enough pasal perasaan diri sendiri.

summary of the week.!

untuk kali pertamanya aku drive kereta family. besar ye kereta tu. kereta tu bukan secomel dan sesenang handle kereta kelisa akk aku. it just too biG.! tapi it was awesome gile. aku dah selesai buat medical checkup untuk academy. time dia nak cucuk tu, aku lek je. bila dah lama2 time tengah makan, tangan jadi lenguh. hadoi.! luka kena cucuk masih berbekas. dah ade lebam dah. baru balik dari kampung halaman. kenduri amazing weyh bila kat kampung. seronok sangat. teringat saat2 indah jadi kanak2. bila balik kampung seronok dan histeria akan tibe. nak packing2 pun rasa macam gempak gile. kampung tu hebat lah bagi aku. semua nye pasal kampung buat aku senyum.

makan abc yang sangat murah sambil tengok pokok2 hijau yang tinggi. makan laksa guna straw dengan hati2 sebab kalau silap langkah boleh sakit anak tekak. dulu, aku pun xpernah tau, kita boleh makan laksa yang pedas tu dengan guna straw, tapi cousin aku yang ajar. and aku rasa, it was superb.! the most fantastic pasal kampung, kampung tu ada sungai yang air dia sangat sejuk dan lepas je berendam, kita rasa xnak balik2 rumah. sebab memang mandi sungai gempak gile oke. :D

a little word : i'm sorry. :"(

5 comments:

ahchOng's said...

tahniah mak nenek!!dapat duit loan jgn lupa aku tau..heee..duit kerajaan..sama sama la kita perabesss kan nyaa..
apa pun..baju kurung hitam dan hang?
NICE!!

arifays said...

thanks ayah atuk.

kerajaan dah kira baiklah tuu. :D

Anonymous said...

kalau saya boleh tau, akhirnya awak pilih yang mana satu?

hanim said...

mungkinkah awak terima lamaran ke oversea?

arifays said...

anonymous, i pegi melaka.

hanim, of course i do.!