September 15, 2011

kisah aidilfitri di Perak Darul Ridzuan

Assalmualaikum. dear all readers. thank you for keep visiting me here. macam macam dah jadi untuk couple of days ni kan sampai kadang kadang macam haru juga. but fine fine everything berjala lancar. begituuuu. :)

so let's proceed dengan kisah cerita aidilfitri di Perak darul ridzuan. haritu dah cerita pasal selangor darul ehsan. sekarang pasal perak pulak ye. 
so do enjoy! ia cerita tau. so kena baca dari atas sampai bawah. baru faham.

hari raya kedua. orang lain semua dah ada dekat kampung dah enjoy makan semperit tapi csw ngan family 2nd day raya baru bawa luggage besar besar masuk kereta lalu highway, yang penting. tak jammed langsung. yang itu memang cool.

arrived perak!
kau nampak tu, sampai sampai perak dah ada orang buat boutique pakai nama csw. 
bangga tak bangga. =D

jumpa paktam yang sangat disayangi. dia uncle paling rapat dengan aku, dia suka call aku time aku kat college dulu. dia memang prihatin. over protecting jgak kadang kadang.

dan jumpa juga ini cousin loooovely.
met her dan bergosip panjang. kalau met dia tak gosip memang tidak sah. suka sembang. dan suka luah perasaan dekat dia.

sampai rumah sepupu sepapat, tetapi nobody home. so lepas jenuh turun kereta, kena naik kereta balik. so moral of the story : sebelum nak datang beraya rumah orang, sila call dulu.

tapi dah nama Perak. sepupu sepapat mak pun merata-rata-lah. sini sana semua ada je family. kalau aku? yang ingat yeee. so while parents sibuk sembang sembang, csw sempat lagi visit harga remaja official page. nak kasi my cousssin looovely tgk 1st mbp pictures kan.

tuan rumah kasi makan mee sup tulang. 
ya benar! itu sup.

while tunggu tuan rumah hidang, kami posing sakan. 
oh meet my sista! kakngah.

dan selepas rumah mee sup tulang. maka malam kunjung tiba, so semua mula menguap dan balik ke kampung halaman. menguap punya menguap akhirnya duuum! tidur nyenyak...
zzzzzzzzzzzzzzzz 

hari kedua berada di kampung. oh! meet my beloved gorgeous aunt evaaaa.
mrs.hairi. :D

dan mula merayap ke rumah rumah sedara sedari yang berada di kampung. nampak kedai ni.
kedai emasssss taaayik! haha.,
kalau tak sebut betul betul, memang agak menganjing nama kedai ni. namun emas ye emas.
emas mahal kot sekarang.
tak mampuuuu aku. ='D

jalan punya jalan. eh bukan jalan, drive punya drive.
last last kereta buat hal ye.
di mana beliau tak nak go bila tekan minyak.
perghhh! kereta ni, "weyh, hari raya lah janganlah buat hal"

dan bergegas ke mechanic berhampiran.
oh let's met dari kiri ye, mr.hairi, hazzee, and asyraf fikri.

kau adaaa board macam ni?
dia eja pun tak betul, macam mana aku nak confident dia repair betul ke tak kereta family aku.
kau cakap..

dan akhirnya sampai juga ke rumah tunang kakak sulung aku. fuhhh! lega.
kau ingat senang. tapi raya di kampung lagi best dari kat KL.
walaupun boleh baring atas jalan raya, namun raya kena balik kampung.
seriously kena!

dan akhirnya, hari keempat berada di kampung, maka kami pun berangkat pulang.
dalam perjalanan pulang nampak gambar abahnyah di sana sini. so snap sikit nak kasi opah tengok.

sekian kisah aidilfitri 2011 di Perak Darul Ridzuan.

till next post. love you!

a little word : i miss you owner's.

1 comment:

Afifi said...

nama tay yik tu yang best tu.