March 13, 2011

bestfriend..

Assalamualaikum.

do you really know what bestfriend stand for? bestfriend not just stand for two people get close and doing everything together. it was totally more than that. macam orang melayu yang macam aku ni cakap hidup mati tetap bersama. chit! aku tak pernah cakap pun. it just i used to say bestfreindddd.

that's all je pun.
eh kejap ada salah faham lah pada formspring. sepintas lalu baca question question di sana, tak teringin nak jawab sebab assignment tengah banyak, so hanya suka nak update single word dan tinggalkan formspring. oh btw 'oaamjaaay' tu nothing to do with mariaelenazarul or someone else. it was totally universal and every single person is free to use that word. so is there any problem if i'm using that word? i don't think soo, so till then janganlah anggap cik single word copycat or something like that because i'm soo not into that.

jadi mari sambung pasal cerita bestfriend. nak tahu sesuatu yang konon konon orang cakap bestfriend selalu kena buat sama sama. for me tak payah pun tak apa sebab bestfriend tak pernah kenal benda tu. yang penting hati masing masing. kan?

#1 bestfriend tak semestinya kena sama tinggi.
tak semestinya kena pakai baju yang sama bila pergi mana.

#2 bestfriend tak semestinya juga duduk rapat rapat.
tak semestinya cara duduk sama.
#3 dan tak semestinya buat pose yang sama time snap pikca!

#4 tak semestinya gelak sama sama.
kadang kadang mood seseorang tak pernah sama.

#5 dan tak semestinya kena buat 'peace' sama sama bila tangkap gambar. 
jadi bestfriend bukan lah atas dasar keduniawi, tapi more kepada hati dan perasaan.
chewah! memang berfalsafah habis cik single word dalam post ni.

and that's it!
everything that all of us do together is extremely fun. 

jadi moral of the story, 
BEST FRIeND = 2friends + 2gather

*syhhhh..
i love uollls la licious puchong's, la licious nilam. and of course hencik bestie, thanks for yesterday.

a little word : =)

7 comments:

dibacute said...

mmg x perlu sama tinggi..<3..hehehehe..

Fatin Hanani.. said...

puchong licious termasuk I ke??
ngeee~ =D

arifays said...

adib : haah tu haah dan haah lagi.

fatin : of course! <3

Amar said...

dan ke6: KAWAN BAIK TK SEMESTINYA SAME JENIS. KAUM ADAM PN BOLEH. HAHA

arifays said...

hehe., betul2 amar. :)

kamal affendi said...

so sweet..

Anonymous said...

bagus.!